• Doğalgaz Cihazları İle İlgili Güvenlik Önlemleri Nelerdir?

Doğalgaz Cihazları İle İlgili Güvenlik Önlemleri Nelerdir?

DOĞALGAZ CİHAZLARI İLE İLGİLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ NELERDİR?

Cihazlarınızın verimli ve güvenilir çalışmasını istiyorsanız imalatçının kullanma kılavuzuna ve ilgili talimatlarına uyunuz. Cihazlarda, yanma işlemi sonucunda karbon monoksit ve karbondioksit oluşur.
Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar;

 Cihazın yakıcı bölümlerinde özel sargının iyi yapılmış olması ve cihazın aşır toz,yağ almaması gerekir.
 Bacaların tıkalı olmaması gerekir.Yılda bir kez bacanızı temizletin.
Temiz hava girişinin engellenmemesi ve menfezlerin soğuk geliyor diyerek kapatılmaması gerekir.
 1 m 3 doğalgazın yanabilmesi için 11 m 3 havaya ihtiyaç olduğunu unutmayın.

Bunun için; Cihazın bulunduğu ortamın temiz havayla olan irtibatını kesmeyin.

Doğalgaz kendisi zehirli bir gaz değildir . Cihaz, yanma sonucu karbon dioksit ve karbon monoksit üretirken, hava içerisindeki oksijeni tüketir. Ortamda oksijen kalmayınca kombi sönebilir. Eğer kullanıcı da aynı ortamdaysa, kanındaki oksijen düzeyi yeterli düzeyde olamayacağı için, ölümlere neden olur. Cihaz sönerse resetleyerek tekrar çalışır hale getirebiliriz ama insanın reset düğmesi ne yazık ki yoktur.
Doğalgaz ve Karbon monoksit her ne kadar renksiz, kokusuz olsa da karbon monoksiti solumak, bulantıya, baygınlığa, benzer belirtilere neden olur. Aşırı oranda karbon monoksite maruz kalmak ölüme neden olur. Eğer doğalgaz cihazınızın iyi çalışmadığından şüpheleniyorsanız yetkili servis elemanları tarafından bakımını yaptırınız.

Karbon dioksit solunması da uyku hali, uyuşukluk gibi belirtilerin hemen ardından baygınlık ve neticesinde, oksijensizlik nedeniyle ölümlere neden olur.

Bacalı doğalgaz cihazları 12 m 3 ' den daha küçük hacimlere yerleştirilemezler. Bu tip cihazların bulundukları mahalden en az 100 cm 2 net geçişli atmosfere açılan havalandırma menfezleri bulunmalıdır. Bu menfezler sürekli açık kalmalıdır. Menfezin cihaz karşısındaki duvar veya pencereden açılmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca konulacakları hacimlerin büyüklüğü ne olursa olsun bacalı cihazlar açık balkon, yatak odası, banyo, WC gibi yerlere konulmadığı gibi banyo, WC ve yatak odalarından duman boruları geçirilerek baca bağlantısı yapılamaz.

Tavsiyemiz, hermetik cihaz seçilmesidir. Hermetik cihazlar, yanma havasını bina dışından aldıkları için, ortamdaki oksijeni tüketmezler. Dolayısıyla, yukarıda sayılan ölüm nedenleri asgariye indirilmiş olur.

Bacalı cihazların bulunduğu bölümde iyi çekiş yapan bir baca bulunmalı ve cihaz mutlaka bu bacaya bağlanmalıdır. Atık gaz boruları kapı ve pencere gibi yapı elemanlarından en az 20 cm uzakta olacak şekilde yerleştirilmelidir. Gaz cihazlarının ısınan dış yüzeyleri ile kullanılan eşyalar arasındaki açıklık en az 50 cm olmalıdır. Denge bacalı (hermetik) gaz cihazlarının bacaları mutlaka atmosfere açık, hava sirkülasyonu olan yerlere bağlanmalıdır.

Bacalı cihazlar yanma için gerekli olan havayı bulundukları ortamdan almaktadırlar. Estetik kaygılar nedeniyle bu cihazların bir dolap içine alınmaları yanma için ihtiyaç duyacağı taze havayı engellemektedir ve yanma kalitesini düşürmektedir.

 

 

GENEL KOMBİ ARIZALARI

Kombiler ve kalorifer tesisatları ile ilgili karşılaşabileceğimiz başlıca arızalar ve çözüm önerilerini aşağıda bulabilirsiniz. Aşağıdaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Daha önce bu tür tecrübeleriniz yoksa müdahale etmeden bize veya kombinizin yetkili servisine danışınız. Her türlü ihtiyacınız için bizden yardım isteyebilirsiniz.

İletişim Bilgilerimiz

Adres: 359. Cad. (Eski 6. Cad.) No:18/B Demetevler/Yenimahalle/ANKARA
Telefon: 0312 336 02 16
E-posta: info@karademirkombiservisi.com

Bizden Haberler